zondag 1 januari 2017

Een 2017 zonder nare verrassingen? Houd wijzigingen dan in de gaten!



Iedere situatie verandert. Het ene jaar is dat natuurlijk wat meer dan het andere, maar er gebeurt in ons leven heel wat! Je verandert van baan, verhuist, trouwt of scheidt, gaat samenwonen, krijgt een kind of verliest een ouder.
Je persoonlijke situatie is vaak bepalend voor de afspraken die je over zaken maakt, hebt gemaakt of zou moeten maken. En daar staan we vaak niet bij stil.

Eenmaal geregeld (als dat al is gebeurd), is geregeld, toch?
Helaas is het regelmatig zo dat mensen worden verrast doordat de ooit vastgestelde afspraken niet langer actueel zijn of zijn gebaseerd op oude informatie en situaties. Verwacht je wijzigingen in 2017 (zoals we in dit vorige blog al aanhaalden), houd dan ook rekening met de volgende zaken:


      Huwelijkse voorwaarden kun je inhoudelijk veranderen
Vaak blijkt dat cliƫnten niet goed op de hoogte zijn van de daadwerkelijke inhoud van de huwelijkse voorwaarden. Dat werkt ook in de hand dat wanneer er zich grote wijzigingen voordoen, daar niets mee wordt gedaan binnen de bepalingen die zijn opgesteld.

Ook voor naderende wijzigingen, zoals bijvoorbeeld het aankomend overlijden van een van de partners, kan het slim zijn nog eens goed te kijken naar de afspraken die zijn gemaakt.


Testament
Een testament is vergelijkbaar. Op het moment dat een testament is opgesteld, ga je uit van de informatie die je dan hebt en de persoonlijke situatie zoals deze op dat moment voorhanden is.

Maar wat nu als er ruzies ontstaan binnen de familie, mensen of familieleden komen te overlijden, of er een zorgsituatie ontstaat?
Nieuwe situaties kunnen vragen om een aanpassing in het testament, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op moment dat het te laat is.

Bij testamenten is het gebruikelijker dat deze worden aangepast. Vaak zijn we daar bewuster mee bezig en wordt ook actief gestimuleerd om daar met regelmaat naar te kijken om te controleren of de inhoud nog wel strookt met de wensen.

Maar ook bij huwelijkse voorwaarden is het dus van belang je situatie in beeld te houden, juist omdat in die fase van je leven er nog veel verandert en kan veranderen!


Een goed advies, ook voor 2017
Omdat je niet in de toekomst kunt kijken, kunnen we bij Huijbregts Notarissen snel voor je handelen. Zit je met vragen, wil je een situatie voorleggen of heb je praktische hulp nodig bij huwelijkse voorwaarden, je (levens)testament of het vastleggen van zakelijke afspraken?

Ook in 2017 staan we graag voor je klaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten